Gelderblom Ridderkerk

Gelderblom Ridderkerk

Ons vlees

Dagelijks wordt voor ons het beste rundvlees geselecteerd. Wij kiezen niet voor de massa, maar uitsluitend voor het beste stukje vlees, wat met zorg grootgebracht is.

Naast het rundvlees, heeft Gelderblom vanzelfsprekend ook 1e klas varkens-, lamsvlees en kip in het assortiment. Iberico varkensvlees bijvoorbeeld is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van  antibiotica en hormonen. Probeer het eens.

Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees? Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en  vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis.

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.









'Quality' rundvlees

Wat maakt het Quality rundvlees van Slagerij Gelderblom Ridderkerk zo lekker? De malsheid en de fijnheid van het stukje vlees op je bord. Daaraan proef je af, of een koe een goed leven heeft gehad. De rundvlees specialist vertelt: “We weten precies waar onze koeien vandaan komen. Daarmee kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. ”Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. De kwaliteit merk je aan de malsheid van het vlees, het sappige. Goed op smaak en mager.”


'Quality' varkensvlees

In onze slagerij vindt u varkensvlees dat uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proef je terug in ons vlees.”


'Quality' kip

Wat maakt de Quality kip van Slagerij Gelderblom Ridderkerk zo lekker? De malse, stevige structuur van de kip, daaraan is de authentieke smaak van Gelderbloms Quality kip makkelijk te herkennen. “Met deze fantastische Quality kip maken wij de mooiste en lekkerste specialiteiten en gerechten allen met liefde en vakmanschap voor U gemaakt.”

Het geheim van... De ‘Quality’ kip. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Quality kip is zo vol van smaak, omdat het gaat om het Hubbard ras. Dit is een sterk en langzamer groeiend ras, die 100% plantaardig voer krijgt en veel bewegingsruimte heeft. De kippen kunnen zelf eten wanneer zij willen en hoeveel. Je proeft het verschil.


Rosé kalfsvlees

Ook wij denken mee in het dierenwelzijn. Dat is de reden dat we uitsluitend rosé scharrel kalfsvlees verkopen en dit tegen de normale prijs van het reguliere kalfsvlees. De keuze van ons om u het scharrel kalfsvlees te laten kopen is omdat dit vele malen beter en diervriendelijker is. Dit kalfsvlees is wat roze van kleur, omdat dit rijk is aan vitaminen en ijzer.

Wilt u het verschil en de kwaliteit proeven, kom dan eens bij ons langs.

Lees meer →


Hollands lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.

Door de specifieke smaak van lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken, die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Lees meer →

​​​​​​​


Wild & gevogelte

Afhankelijk van het seizoen voeren wij ook een aantal wildproducten. In de wintermaanden is er veel meer vraag dan in de rest van het jaar. Als u wild zou willen eten, raden we u ook ten zeerste aan om het even te bestellen, om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Het assortiment is ook zo groot dat we niet alles in één keer kunnen voeren.

Lees meer →