Rundvlees

Dagelijks wordt voor ons het beste rundvlees geselecteerd. Wij kiezen niet voor de massa, maar uitsluitend voor het beste stukje vlees, wat met zorg grootgebracht is. Daardoor hebben de dieren een gezonde leefstijl genoten, wat een stevig en zacht stukje vlees als eindresultaat geeft.

Wij besteden veel zorg aan onze biefstuk en gehakt. Dit zijn uiteindelijk de twee belangrijkste producten in het assortiment van een goede slager. Om deze reden verkopen wij een goed botermals biefstukje en heerlijk mager rundergehakt. Daar komt u zeker voor terug.

Black Angus Beef

Wist u al dat u bij ons ook Black Angus Beef kunt kopen, van het originele Schotse Aberdeen Angus ras? Dit culinaire Black Angus rundvlees voeren we naast ons kwaliteitsrundvlees. U kunt altijd kiezen uit de Angus Rib Eye of de Angus Biefstuk. Zou u eens wat anders willen proberen? Laat het ons weten en wij verzorgen dit voor u.

Kwaliteit en garantie

De kwaliteitsnormen liggen hoger dan de geldende wetgeving in het programma van de beschermende oorsprongsbenaming (B.O.B.). Dit programma van de Europese Commissie beschermt kwalitatief hoogstaande, traditionele en regionale producten.

Het kaviaar onder het rundvlees!

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Dit Schotse rundvlees uit de noordelijke Highlands, Black Angus Beef, is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is zowel voor bakken als grillen. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is een culinaire delicatesse vanwege zijn marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol stukje vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Rood vlees, dat rundvlees omvat, is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals ijzer, selenium, zink, en B-vitamines waaronder vitamine B12. Geen enkel voedsel bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid, zodat het doel moet zijn een breed scala van levensmiddelen in het dieet: balans is de sleutel. Mager rood vlees kan deel uitmaken van een gezonde en evenwichtige voeding.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn alle belangrijke elementen die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De garantieregeling houdt in dat, alleen dieren van de boerderijen die aan de zekerheidseisen voldoen, in aanmerking komen om te worden geclassificeerd als Scotch Beef. De boerderijen worden per jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan die runderen die zijn geboren en getogen op zeker Schotse boerderijen.

Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees!

Net als vroeger

Weet u het nog, met een paar families een (deel van een) koe kopen? Dit kunnen wij nog steeds voor u verzorgen en tegen een zeer vriendelijke prijs. Het enige wat wij van u vragen is om het tijdig te bestellen en dat kan ook per mail.

Halve koe kopen?
Van onze kwaliteitsrunderen maken wij, ook naar uw wens, met het beste rendement porties om te bewaren in de vriezer of koelkast.
U kunt kiezen om een half rund, of enkel de voor- of achtervoet te kopen. U krijgt hierbij de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Half rund
Een halve koe weegt circa 250-300 kg

Voorvoet
Een runder voorvoet weegt circa 100-125 kg

Achtervoet
Een runder achtervoet weegt circa 130-160 kg

Download de prijslijst hier

Producten die uit een half rund gehaald worden

Voorvoet

  • Mager rundergehakt
  • Biefstuk tartaartjes
  • Magere runderlappen
  • Magere runderrollade
  • Bieflappen
  • Baklapjes
  • Braadlappen
  • Runderschnitzels
  • Magere stooflappen
  • Dikke riblappen
  • Fijne riblappen
  • Hacheevlees
  • Soepvlees
  • Schenkelvlees

 

 

Achtervoet

  • Biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Haasbiefstuk
  • Entrecôte
  • Runderschnitzels
  • Mager rundergehakt
  • Biefstuk tartaartjes
  • Rosbief
  • Braadlappen
  • Magere stooflappen
  • Bieflappen
  • Soepvlees
  • Schenkelvlees

Half rund

Geportioneerd; verpakt voor in de vriezer € 7,39 per kg
Geportioneerd; verpakt op schaaltjes en geseald € 7,59 per kg
Geportioneerd; vacuüm verpakt € 7,89 per kg

Voorvoet

Geportioneerd; verpakt voor in de vriezer € 6,79 per kg
Geportioneerd; verpakt op schaaltjes en geseald € 6,99 per kg
Geportioneerd; vacuüm verpakt € 7,29 per kg

Achtervoet

Geportioneerd; verpakt voor in de vriezer € 9,49 per kg
Geportioneerd; verpakt op schaaltjes en geseald € 9,69 per kg
Geportioneerd; vacuüm verpakt € 9, 95 per kg