Iberico varkensvlees

Wist u al dat u ook bij ons het Spaanse Iberico of Pata Negra kunt kopen?

Pata Negra

Jambón Ibérico oftewel Pata Negra rauwe ham is één der beste rauwe hamsoorten ter wereld. Wij verkopen de gran reserva, wat inhoudt dat deze unieke ham circa 30 maanden gerijpt is. Deze ham is een ware delicatesse en hebben wij altijd op voorraad.

Het Iberico varken

Het Iberico varken is een zwart gekleurd varken met zwarte poten, in het Spaans: pata negra. Deze smaakvolle varkens zijn afkomstig uit Spanje, nabij de Portugese grens en het schiereiland Iberico.

In deze Spaanse regio staat het vol met eikenbomen, sommige zijn al honderden jaren oud en komen nog uit de Romeinse tijd. Iberico varkens leven in een vrije uitloop en in het voorjaar eten de luxe varkens van het frisse lentegras, in de zomer krijgen ze een meelmengsel van gerst en tarwe te eten.

In de herfst en de laatste vier maanden van hun groeiproces, eten ze gemiddeld 10 kg eikels van de eeuwenoude eikenbomen, waardoor ze ongeveer een kilo per dag in gewicht toenemen. Dit alles komt ten goede van dit unieke stukje varkensvlees, wat een ware smaaksensatie oplevert. De smaak van de eikels komt licht weer terug in het vlees, waardoor dit een hele lekkere nasmaak oplevert.
Het Ibericovlees bevat heel veel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren wat erg goed is voor uw cholesterol. Het vlees is roder dan u gewend bent van het reguliere varkensvlees en bevat veel ijzer, zink, vitamine B en vitamine E.

Verkrijgbaarheid

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan om dit altijd aan om ons te laten weten wanneer u dit wilt proberen. Wij willen onze kwaliteit zo hoog mogelijk houden en zo vers mogelijk werken.
De Pata Negra ham hebben wij altijd op voorraad, de rest adviseren wij u te bestellen.

• Varkenshaas (solo millo)
  • Filet (lapjes)  (lomo)
  • Karbonades (chuletta's)